OnderwijsTechnasium

Kun jij niet zonder je smartphone? Speel jij games met leeftijdgenoten wereldwijd? Of ben jij geïnteresseerd in de laatste modetrends? Het is er allemaal dankzij bèta en techniek.

Wat is het Technasium?
Als je kiest voor het Technasium, krijg je het vak O&O (Onderzoek & Ontwerpen). Bij O&O werk je in groepjes aan de meest uiteenlopende soorten opdrachten uit het bedrijfsleven. Van het bedenken van een nieuwe kroket tot aan het beperken van geluidsoverlast op het TTcircuit. Doordat je aan heel verschillende projecten werkt, ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Voor wie is het Technasium?
Het Technasium is voor jongens en meiden met een havo of een vwo advies. Op het Dr. Nassau College kun je het Technasium volgen op Quintus in Assen en op de vestigingen in Beilen, Gieten en Norg.

Hoe werk je op het Technasium?
Op het Technasium werk je aan opdrachten voor (echte) bedrijven en instellingen uit de omgeving. Aan het eind van het project beoordeelt de opdrachtgever jouw presentatie en het eindproduct. Aan het begin van het project krijg je van het bedrijf een opdracht, waar je in kleine groepjes aan werkt. Je doet onderzoek, bedenkt een oplossing en werkt deze uit, bijvoorbeeld door een maquette te bouwen. Je oplossing presenteer je aan het bedrijf en de school en zij geven je samen een cijfer.

Wat kun je er mee?
Als je na de derde klas kiest voor de profielen Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid, kun je examen doen in het vak O&O. Je krijgt dan, behalve je havo of atheneumdiploma, een Technasiumcertificaat. Het Technasium bereidt je heel goed voor op je vervolgstudie. Er zijn zelfs hbo-opleidingen die onderzoeken of het mogelijk is om leerlingen met een Technasiumcertificaat bepaalde vrijstellingen te verlenen. 

 

Downloads: