LeerlingenDevices in de klas

In schooljaar 2013 is het Dr. Nassau College in de eerste klassen gestart met digitaal onderwijs. Onze visie op onderwijs is om voor leerlingen een contextrijke en betekenisvolle leeromgeving te creëren. Wij denken, en hebben inmiddels ervaren, dat de iPad hier een belangrijke bijdrage aan levert. Door de moderne ontwikkelingen in de les- en leermethodes hebben wij gemerkt dat het gebrek aan een apart toetsenbord bij de iPad als bezwaarlijk wordt ondervonden door de leerlingen in Aa en Hunze, Norg en Quintus-bovenbouw. Tegelijk hebben de ontwikkelingen bij fabrikanten ertoe geleid dat er inmiddels ook andere platformen dan alleen Apple goed inzetbaar zijn, passend bij het onderwijsaanbod in Aa en Hunze en Norg.

Wij bieden de leerlingen daarom vanaf dit jaar de mogelijkheid om te kiezen uit niet alleen een iPad, maar ook een Windows 10S en Chromebook computer. De beide computers hebben in tegenstelling tot de iPad een vast toetsenbord en zijn daardoor met name meer geschikt voor het onderwijs in de bovenbouw van Quintus, in Aa en Hunze en in Norg. Samengevat en in grote lijnen is het aanbod:

  • U schaft via de bestelwebsite een device met verplichte beschermingshoes aan.
  • U rekent het eindbedrag direct via iDeal of door vooruitbetaling af met de leverancier.
  • De leverancier stuurt u binnen 14 dagen het device thuis, dat gelijk uw eigendom is.
  • Het Dr. Nassau College zorgt 4 jaar lang voor onderhoud, garantieafhandeling, reparatie (er is een eigen risico per geval, zie de condities.

Als u gebruik wilt maken van dit aanbod, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. (0592-675750 of norg@dr.nassaucollege.nl)

U kunt natuurlijk ook elders een passend device aanschaffen, of misschien beschikt er al over ééntje. Van belang bij de keuze van een eigen device is de ongestoorde werking op onze infrastructuur. De technische eisen die we daarom aan een device stellen, zijn:

  • Minstens 10” beeldscherm (de 9,7” van een iPad voldoet ook)
  • Draadloos netwerk volgens 801.11ac
  • Minstens 2x MIMO
  • Een accu waarmee het device tenminste 8 uur gebruikt kan worden

Voor dit apparaat kan echter geen aanspraak gemaakt worden op de dienstverlening van het Dr. Nassau College.

We hebben er begrip voor indien uw financiële positie de investering in een nieuw device niet zou toelaten. Wij bieden u in dat geval de mogelijkheid om de investering in 4 jaarlijkse termijnen te betalen. Indien u hiervoor kiest, neemt u dan ook contact met ons op.