Actueel Werpspel voor betere coördinatie

Werpspel voor betere coördinatie

Leerlingen ontwikkelen een spel om de hand- en oogcoördinatie te verbeteren

Dat een spel spelen hartstikke leuk is, behoeft geen nadere uitleg. Dat veel spellen ook een educatieve waarde hebben is misschien niet altijd bekend. Voor de leerlingen van klas 1C hebben spellen geen geheimen meer, zij verdiepten zich de afgelopen weken, in het belang van werpspellen op de ontwikkeling van de hand- en oogcoördinatie.

De goede samenwerking tussen onze handen en ogen is hartstikke belangrijk. We vertrouwen er dagelijks onbewust ontelbare keren op. Het oefenen begint meteen nadat kinderen worden geboren en de ontwikkeling gaat de hele jeugd door. Denk maar aan hoe je zelf ooit leerde schrijven. Bij de meeste kinderen loopt die ontwikkeling soepel, anderen hebben iets meer oefening nodig. En over deze laatste categorie ging deze opdracht. Onze leerlingen werd gevraagd om een leuk, spannend en uitdagend werpspel te bedenken waarbij kinderen door het spelen ervan hun hand- oogcoördinatie kunnen verbeteren.

De opdracht bestond uit een aantal fasen. Zo deden de leerlingen onderzoek, speelden ze werpspellen, maakten doelgroep analyses en kwamen vervolgens tot ideeën en een uiteindelijk spelontwerp. Het project werd op 13 juni afgerond in Museum Kinderwereld. De leerlingen presenteerden daar hun spelidee en deden verslag van het proces. Mevrouw Lokin, directeur van Museum Kinderwereld, heeft de projecten voorzien van een beoordeling. Ze was onder de indruk van de vindingrijkheid en zag toekomst in een aantal van de getoonde prototypes.

Dit project werd uitgevoerd in het kader van de zogenaamde talenturen. Tijdens de talenturen gaan onze leerlingen aan de slag met allerlei opdrachten. Door een verscheidenheid aan opdrachten uit te voeren, ontdekken zij wat ze leuk vinden en waar zij goed in zijn. En ondertussen oefenen ze vaardigheden als samenwerken, plannen en presenteren, allemaal vaardigheden die zij in de toekomst nog vaak nodig zullen hebben.

Klik hier voor het foto-overzicht