Actueel NL Doet

NL Doet

Dit jaar doet onze school uiteraard weer mee met NL Doet.

Op donderdag 14 maart gaan de eerste klassers van het Dr. Nassau College uit Norg, in het kader van NL Doet, tussen 9.00 uur en 12.00 uur statiegeldflessen ophalen in Norg en omliggende dorpen zoals Langelo, Peest, Westervelde, Vries, Veenhuizen en Een. Net als vorig jaar willen we ook de wijk Kloosterveen in Assen bezoeken om ook daar statiegeldflessen in te zamelen. De leerlingen hebben een ID-bewijs bij zich, waarop staat dat ze in het kader van NL Doet statiegeldflessen inzamelen dit jaar voor KiKa.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KIKA is om dit percentage te verhogen naar 95%. KIKA werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

De vraag aan u als ouders van onze leerlingen is dan ook om zoveel mogelijk statiegeldflessen vast te houden of mee te geven naar school. Op school komt ook een collectebus staan waar het personeel en onze bezoekers een donatie in kunnen doen.

Een aantal van onze derde klas leerlingen zullen de eerste klassers begeleiden tijdens deze inzamelactie.

De tweede klas leerlingen van het Dr. Nassau College gaan deze dag klussen bij Dagopvang De Buren in Veenhuizen, zwembad Veenhuizen, De Wiekslag in Norg en Staatsbosbeheer nabij Theehuis De Bosrand. 

Met uw hulp kunnen we kinderlevens redden!