Actueel Dr. Nassau College wint Nationale Scholierenwedstrijd met Olympic Moves Badminton

Dr. Nassau College wint Nationale Scholierenwedstrijd met Olympic Moves Badminton

In Amsterdam heeft het Dr. Nassau College uit Norg het nationaal kampioenschap badminton binnengehaald tijdens de finales van Olympic Moves. Het Norger team uit klas 2a is ongeslagen gebleven tijdens het gehele toernooi en was daarmee oppermachtig ten opzichte van alle concurrenten.

Het team uit klas 3D klas beleefde een zeer enerverend toernooi en schopte het tot in de finale. Daar moest het helaas het onderspit delven tegen het Bernrode Gymnasium en daarmee belandde het op de tweede plaats.

 

Op 9 juni, vroeg in de ochtend meldden onze beide teams zich voor de grote opening van Olympic Moves bij het kletsnatte Olympisch Stadion in Amsterdam. Een wolkbreuk gaf een nat tintje aan het geheel. Het stadion was voor dit landelijke scholierenevenement omgetoverd in het rood om de in totaal 6000 leerlingen uit het hele land op te vangen. Niet alleen badminton, maar ook in 15 andere sporten werden finalewedstrijden georganiseerd op allerlei locaties in Amsterdam.

Het derde klas team, met Sybren de Jong, Bram de Jonge, Carlijn Hendrikse en Janine Bosma hielden het zowel tijdens de voorronde als op het eindtoernooi spannend. Ze wisten zich tijdens de regio finale Badminton op 11 april in Norg nipt te plaatsen ten koste van het Dollard College. Beide teams gingen toen gelijk op en aan de hand van de optelling van onderlinge duels (278 – 273) mocht het Norger team door naar de landelijke finale in Amsterdam.