Actueel Dr. Nassau College Norg wint Birgitta Ericson Award 2017

Dr. Nassau College Norg wint Birgitta Ericson Award 2017

Het Dr. Nassau College in Norg heeft donderdag 23 maart de Birgitta Ericson Award 2017 uitgereikt gekregen tijdens het Kunsskapskolancongres dat gehouden werd in Utrecht. De school kreeg de prijs vanwege haar vernieuwende onderwijs en de wijze waarop de school kennis deelt met andere scholen. Zo richtte vestigingsmanager Richard Gerding een netwerk op, zodat scholen kennis met elkaar kunnen delen. Ook bouwt het scholennetwerk een database met informatie en materialen die voor andere scholen te gebruiken zijn.

De bokaal die de school kreeg, toont de bouwstenen waaruit de onderwijsvisie is opgebouwd. Vestigingsmanager Richard Gerding is blij met de prijs: “Binnen deze onderwijsformule staat samenwerken en samen ontwikkelen voorop. Wij hebben ervoor gekozen om hier een voortrekkersrol in te nemen. Dat doen we omdat we hierdoor gepersonaliseerd onderwijs op onze school optimaal kunnen invoeren. Daarnaast zijn we zo overtuigd van dit onderwijsconcept, dat we mee willen werken aan de verdere ontwikkeling van gepersonaliseerd onderwijs. Ook willen we scholen die kiezen voor gepersonaliseerd onderwijs hier ondersteuning in bieden in de vorm van ervaring en materialen.”

De naamgeefster van de prijs, Birgitta Ericson, is een van de grondleggers van Kunskapsskolan. Om Birgitta en haar gedachtegoed levend te houden, wordt jaarlijks aandacht besteed aan een school of persoon die in het afgelopen schooljaar op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan het succesvol invoeren van gepersonaliseerd leren.

Klik hier voor de korte film van de reporters