Actueel Clean sweep op de schaats!

Clean sweep op de schaats!

Vrijdag 8 februari vond de ScholenPloegenAchtervolging (SPA) in Kardinge (Groningen) plaats.

De school wist met alle teams op het podium te komen. De categorie 1b, meisjes onder 15 jaar, bestond volledig uit teams van het Dr. Nassau College. Een zogenaamd “clean sweep”. 

Ieder jaar worden op verschillende ijsbanen in Nederland voorrondes georganiseerd voor het NK SPA. Een schaatsevenement georganiseerd voor middelbare scholieren uit het hele land. De kampioenen van de voorrondes mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. 8 leerlingen van het Dr. Nassau College Norg hadden zich hiervoor geplaatst.

De leerlingen komen uit in verschillende categorieën. Leeftijd, geslacht en wel of niet in bezit van een schaatslicentie zijn de bepalende factoren bij de indeling van deze categorieën. De teams worden gevormd door 4 schaatsers waarvan er 3 moeten finishen. De finishtijd van de derde schaatser bepaalt de eindtijd. De teams rijden in totaal 2 heats waarna de tijden bij elkaar worden opgeteld en zich een klassement vormt.  

In onze traditioneel zwart-witte wedstrijdpakken met dit jaar een nieuwe felgroene muts moesten de leerlingen zich meten tegen scholen uit Groningen, Overijssel en Drenthe. In de einduitslag zijn we trots op de resultaten van de teams; drie 1e plaatsen, twee 2e plaatsen en drie 3e plaatsen.  

Met dit resultaat zullen naar alle waarschijnlijkheid 5 teams een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan de landelijke finale ScholenPloegenAchtervolging op 12 maart in Breda.  

http://nkspa.nl/wp-content/uploads/2019/02/UitslagSPA080219.pdf