Actueel Burgerschapsvorming in Veenhuizen

Burgerschapsvorming in Veenhuizen

Het Dr. Nassau College Norg en Welzijn in Noordenveld locatie Norg gaan gezamenlijk op vrijdag 27 september een aftrap geven voor het vak Burgerschap.
In het vak Burgerschap maakt uw zoon en/of dochter kennis met de maatschappij in al haar facetten. Dit gebeurt door het opdoen van leerervaringen middels het verrichten van vrijwilligerswerk, het meegaan op excursies en het geven van presentaties.

 

Hoe ziet de dag eruit?

Gedurende deze dag wordt het dorp Veenhuizen centraal gesteld. Zowel in de ochtend als in de middag willen we met alle leerlingen van klas 1 en 2 actief bezig zijn in het dorp. Tussen de middag organiseren we een gezamenlijke lunch.
Leerlingen worden ingedeeld in groepen van ongeveer 8 personen en wisselen na de ochtend van activiteit, zodat alle leerlingen op deze manier twee ervaringen meemaken. Bij elke activiteit is een begeleider aanwezig die uitleg geeft over wat te doen.

Het programma ziet er als volgt uit:
• 08.45 uur: verzamelen in Norg en gezamenlijk fietsen naar Veenhuizen onder begeleiding
• 09.15 uur: verzamelen bij het Verenigingsgebouw in Veenhuizen, Hoofdweg 116
• 09.30 uur: start ochtendactiviteit
• 11.30 uur: lunch in Het Verenigingsgebouw in Veenhuizen
• 12.30 uur: start middagactiviteit
• 14.30 uur: einde dag en naar huis volgens de gemaakte afspraken

Wat mee te nemen?

Voor alle activiteiten geldt dat leerlingen makkelijk zittende kleding en schoenen dragen die vies mogen worden. Neem eventueel bij regen droge kleding mee.
Over de meeste activiteiten dienen de leerlingen over een fiets te beschikken. We verwachten daarom alle leerlingen op de fiets.
Indien uw zoon of dochter onder begeleiding van Norg naar Veenhuizen wil fietsen en weer terug, dan is dat mogelijk. We verwachten hem of haar dan om 8.45 uur op school en fietsen om 14.30 uur weer terug naar school. Als uw kind op eigen gelegenheid naar en van Veenhuizen fietst, wilt u dit dan aan de coach doorgeven?

Ouders met auto gezocht!

Voor één activiteit zijn we op zoek naar ouders die beschikken over een auto. Indien het u leuk lijkt om een hele dag leerlingen in en om Veenhuizen rond te rijden naar de verschillende activiteiten, dan kunt u zich opgeven bij jso@dr.nassaucollege.nl
We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Indien u nog vragen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

Met vriendelijke groet,

Richard Gerding (Schoolleider)
ism Buurtwerk WiN Norg Femma Bezu en Bob Hulshof